Házi készítésû módszerek a pigmentációra. Ápold a bõröd

Mai téma a NEM KÍVÁNT PIGMENTÁCIÓ!

Biztosan egyetértesz, hogy a pigmentáció ezernyi nõ rémálma. Van egy valamelyest hatékony módszer, hogy megszabaduljunk a bõrelváltozásoktól, de oly sok tényezõ kiváltja ugyanezeket. Néhány hete már sima és egyenes bõrért harcolok, és ma megosztom a módszereim. 🙂

No. 1 Ismerd az ellenséget

Mi a pigmentáció? Semmi más, mint az arcbõrért és tónusért felelõs melanin eltorzult mûködése. Ennek eredménye a nem kívánt változások, mint a sötét foltok a bõrön, kisebb szeplõk stb. Általában nem néz ki jól.

A pigmentáció leggyakoribb okai:

  • nap gyakran érinti az arcot,
  • hormonális hullámok, mint pl. terhesség,
  • bõr öregedése,
  • mellékvese elégedetlenség vagy pajzsmirigy túlmûködés

No. 2 Kezdõdjön a harc

Amint eleget tudsz a pigmentációról, harcolhatsz ellene. Elsõ lépésben csökkenteni kell a korábban említett tényezõket, már ha lehet. Mégis, ez nem biztos, hogy elég lesz, ha a foltok már ott vannak. Ilyenkor házi készítésû módszerekkel jó próbálkozni. — Mind teszteltem.

# citromlé

A citromlé nagy mennyiségû C vitamint tartalmaz, ami nagyszerûen eltávolítja a pigmentációt és világosítja a bõrt. Nyomjunk össze fél citromot és egyenletesen dörzsöljük a foltos arcrészekre.

# natúr joghurt

A joghurtban és vajban lévõ aludtej tejsavban gazdag, aminek hámlasztó és tisztító hatása van. A terméknek köszönhetõen a bõr puhább és egyenletesebb tónusú.

# méz

Intenzíven antioxidáns és tisztító tulajdonságokkal bír, ezért érdemes betenni az arcmaszkba. A természetes méz jól kezeli a pigmentációkat, csupán hosszabb ideig kell használni többször hetente.

# olívaolaj

A növényi olajok (nem csak olívaolaj, de ezt a legkönnyebb beszerezni) sok E vitamint tartalmaznak, amelyek hatékonyan világosítják a pigmentációt.. Egy olívaolajjal átitatott vattapamacsot húzz át az arcodon minden este.

# reszelt torma

Utolsó ajánlatom a torma, ami az illatokra kevésbé érzékeny embereknek jó. Tisztít és világosítja a bõrt. Az õrölt torma több hétig, kétszer hetente jó az arcmaszkban.

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük