Női Trükkök – Szépség és Smink Koronák a Világ Különböző Sarkain

Sziasztok, szép olvasóim!

Ma elviszlek benneteket egy világ körüli útra. Van egy perced? Készíts magadnak egy csésze teát és foglalj helyet.

A világ különböző sarkáról származó nőt látogatunk meg, hogy megnézzük, ők mit tesznek azért, hogy csábítóak legyenek. Milyen a sminkjük? Mi a szépségük koronája?

Biztosíthatlak róla, hogy sokkoló lesz. Mostantól egy teljesen más szemszögből fogod nézni a saját sminked és megjelenésed.

  1. Akha, Thaiföld. Fehér fogak? Felejtsd el! A nők ebben a világrészben abban hisznek, hogy minél feketébbek a fogak, annál jobb! Ez az, ami vonzóvá teszi őket. Azt hiszem, hogy mi nagyon csúnyák lennénk az Akha férfiak szemeiben;) Az Akha nők bétel levelet rágnak, hogy a fogak feketék legyenek.
  2. Japán – a japán nők szépség ideálja a kicsi, vékony és kislábú nők. Szeretik az iskolás egyenruhában, azaz rövid szoknyában felöltözött lányok imidzsét. Továbbá, a japán nők hátrafele hajolnak, hogy sminkeljék a lecsúszott szemhéjukat. Egyesek műtéti beavatkozás mellett döntenek. Szemsmink trendjük teljesen más. Mindent megtesznek azért, hogy a szemeik csillogjanak, és optikailag nagyobbak legyenek. Ez a trendet undereye blush-nak nevezik és várhatóan egy kiskutya nagy kerek szemeit utánozzák.
  3. Himba, Namíbia – A Himba nők szokatlan szépségápoló kezeléseket hajtanak végre. Egy úgynevezett otijze anyagot használnak a test, arc és haj szépítéséhez, ami vajból és retekből készült. Minden nap használják; a kezelés akár 6 óráig tart! Az Otijze megvédi őket a napfénytől, a szúnyogcsípéstől és a szennyeződéstől. Egy ilyen szépségápolási módszer ragyogónak tűnik olyan helyen, ahol a víz drágább, mint az arany. Van egy oka annak, hogy a Himba-nők ennyire foglalkoznak magukkal. Ebben a társadalomban egy nőnek legalább három szeretője kell, hogy legyen, különben nem tekintik vonzónak!
  4. India – A hindu nők szépségápolásuk során a szemekre, kezekre és lábra összpontosítanak. A világszerte ismert khol anyagot használják a csábos tekintet eléréséhez. A nők az egész szemet egy fekete termékkel körbehúzzák, beleértve a vízvonalat. A hennával készített kezeken és lábakon lévő szép minták a szépség jellemző tulajdonságai közé tartoznak.
  5. Dél-Amerika, Venezuela – olyan hely, ahol a műtétek naponta előfordulnak. Nagy, teljes ajkak? Sima bababőr? Nincs pókháló? A botox olyan gyakori, mint a manikűr és pedikűr. A női hajlamok, nagy hátsó és széles csípő gyakran a műtétek eredménye. Dél-Amerika imádja a teltkarcsú nőket.

Vissza Európába.

Remélem, hogy amikor most a tükörbe nézel, rájössz, hogy a szépségnek több jelentése van. Emeld fel a fejed! Nem kell Barbie baba kinézetet hajszolni. Ez ugyanis a világ egyes részein kevésbé szépnek számít;)

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük