Faszén – Fekete Kozmetika a Tiszta Bőr Számára

Sziasztok, szépségek!

Fekete, mégis szereti a tisztaságot és frissességet. Mi ez? Aktív szén – gyógyszertárakban kapható tabletta és számos kozmetikum összetevője Miért olyan népszerű? Olvass tovább, hogy megtudd. 

Szén és egészséges bőr?

A kombinációnak van értelme. Még az ókori emberek is használták, méghozzá sebek fertőtlenítésére, fájdalom és duzzanatok csillapítására valamint pókcsípés kezelésére. A 19. században néhány francia tudós bizonyította, hogy a szén rendkívüli adszorpciós tulajdonságokkal rendelkezik. A porózus felületnek köszönhetően, fénysebességével kötődik toxinokkal, vízzel és más folyadékokkal. Száz évvel később a szenet szűrők készítésére és a víz kezelésére használták. Ma leggyakrabban a gyomorszenzorok orvoslásaként ismert. Az új trendnek megfelelően a faszenet sikeres bőrtisztító kozmetikumokként használják.

Szén előnyei

Miért olyan hatékony a szén az arc tisztán tartására? A termék a szerkezetnek és a hihetetlen tulajdonságoknak köszönhető. Ha a faszenet közvetlenül a bőrre alkalmazzuk, a pórusok megnyílnak és kitisztítja a szennyeződéseket, faggyút és a termék felhalmozódását. A faszénnel dúsított kozmetikumok hasonló erővel rendelkeznek. Az összetevőt szappanokban, maszkokban, radírokban, samponokban és még fogkrémekben is megtalálhatjuk.

Hogyan működik a szén?

Csodálatos felszívódó képességgel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a szennyeződéseket a felületen köti meg. Ily módon a szén eltávolítja a faggyú felesleget, az izzadságot, port és más bőr szennyeződéseket. A termék szárítja a pattanásokat, megtisztítja a bőr pórusait és elpusztítja a halott sejteket. Csillapítja a gyulladást és a baktériumokat, valamint nyugtatja az irritált bőrt. A faszénnel dúsított kozmetikumok frissítik és világosítják a bőrt és a faggyúmirigyeket.

Te is a faszénnel dúsított termékek rajongója vagy? Melyek a kedvencek?

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük