Elhibázott smink, amit tudatosan elkövetünk

A smink bonyolult művészete túlmutat sok nő képességén. Annak ellenére, hogy napi szinten sminkeljük magunkat, elérni a tökéletességet nem olyan könnyű. Milyen sminkelési hibákat követünk el a leggyakrabban?

Szerencsém, hogy van némi kézügyességem és rajzolni is szeretek, ezért nem okoz gondot a sminkelés. A szemhéjfesték keverése vagy a szimmetrikus vonalak húzása egy sétát jelent a parkban.

Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés és számos nőnek bonyodalmat okoz a tökéletes smink elkészítése. Továbbra is ugyanazokat a hibákat követjük el, amelyekről állandóan szó van.

Íme, a (véleményem szerint) 3 leggyakoribb SMINK HIBA. Te is bűnös vagy? Ha ige, akkor állj le most! 🙂

1. Hiba Sminkelés sötétben

Igazán megértem a reggeli szituációkat, amikor még sötét és szürkeség van kint, miközben olyan álmosak vagyunk. Ez azonban rendkívül kedvezőtlen hatással van az ecsetekkel és a kontúrpalettával végzett munkára. Arra buzdítalak, hogy jó minőségű mesterséges fénybe fektess a tükör felett (legjobb körülötte). A kevés fény azt a benyomást kelti, hogy a smink nem elég intenzív, viszont amikor kimegyünk az utcára, akkor nem néz ki természetesnek. Lányok, mindig a mosdóban sminkeljetek a fésülködő asztalnál vagy nagy tükörnél és jó megvilágításban.

2. Hiba Ugyanaz az alapozó árnyalat egész évben

Ritkán hallasz róla, de nagyon fontos. A legtöbb nő ugyanazt az alapozót, korrektort és púdert használja egész évben, ami hatalmas hiba. Ugyan, jól tudjátok, hogy a bőr színe az évszakokkal együtt változik. Nyáron lebarnulunk, a bőr sötétebb, télen pedig világosabb. Azt javaslom, hogy legyen két alapozó árnyalatod, egyet télre és egyet nyárra, mert egy és ugyanazon használata maszk hatást kelt és látható különbséget képez a nyak és az arc között.

3. Hiba Lejárt kozmetikumok használata

Hülyeség, hogy erről írok. Mégis az igazság sokatokat meglepne, miszerint sokszor lejárt kozmetikumokat használunk, csak erről nem tudunk. Nem figyelünk a kozmetikumok szavatossági idejére és a PAO jelre. Ez sajnos a smink minőségére is kihat. A három évig fel nem használt szemhéjfesték alkalmazása, vagy a táska alján talált arcpirosító felvitele első lépés a rossz sminkeléshez, és a legrosszabb esetben mindenféle irritációt és allergiát okozhatnak.

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük