4 Tilosnak Mondott Termék a Bőrápolásban! Én is Ellenőriztem!

Helló!

Citrom, szódabikarbóna, hajlakk, fogkrém. Sok lány úgy véli, hogy ezek csodálatos bőrápolási termékek, míg mások úgy gondolják, hogy soha nem kellene őket alkalmazni. Hol rejlik az igazság? Én magam ellenőriztem és összegeztem az eredményeket. Olvass tovább!

CITROM

Erős fehérítő és erősítő tulajdonságokkal rendelkezik. A citrom C-vitamint tartalmaz, amely sok kozmetikumban található. Miért mondja néhány ember, hogy a citromot nem lenne szabad bőrre használni? Én általában a citromlét összekeverem a cukorral, és hetente kétszer felviszem a bőrre. Hatás? Friss, sima és sugárzó arcszín. Ha pattanások utáni hegeid vannak és citromlét alkalmazol fájdalmat és csípést fogsz érezni. És ami még rosszabb, hogy mind a citrom mind a bőr különböző pH-értékkel rendelkezik, ami irritáló és károsodást okozhat a védő lipidrétegben. Úgy tűnik, ha napozás előtt citromlét alkalmazol, az napégést okozhat.

SZÓDABIKARBÓNA

A termék a DIY maszkok nagyszerű összetevője, mert hámlasztó és tisztító hatású. Igen, a bőröm sima és kissé merevebb volt egy ilyen maszk használata után. Sajnos úgy éreztem, mintha a bőröm a kezelés alatt égett volna; az arcom vörös volt a maszk mosása után. Szerencsére a fájdalom és az irritáció gyorsan eltűnt. Ismét használni fogom a szódabikarbónát? Kétlem…

HAJLAKK

Arc befújása hajlakkal. Noha egyeseknek meghosszabbítja a smink tartósságát, rossz ötletnek hangzik. Eredmény? A termékek néhány napig (!) megmaradnak az arcon, de gondolj bele, mit művel a bőröddel. A lakkban lévő alkohol szárítja a bőrt, felgyorsítja a ráncok megjelenését és irritációt okoz. A legrosszabb hatás? Pattanásokat és más bőrbetegséget okozhat.

FOGKRÉM

A tubus azt mondja, “fogkrém”, ezért a fogadra használd! Miért alkalmaznád az arcodon? A lányok valószínűleg azért teszik, mert hűsítő és szárító tulajdonsága van. Igen, kiszárítja a pattanásokat, de hosszú távon irritálja a bőrt és fokozza a ráncok kialakulását.

Te már használtad ezeket a termékeket a bőrápolásban?

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük