Az első sminkkészletem. Azok voltak a napok…

Helló, mindenki,

A mai posztom visszavisz a múltba. Meglátod milyen kozmetikumokat használtam tiniként, hogy nézett ki a sminkem és egyáltalán élveztem-e a felvitelt. Íme, az első sminkkészletem. Olvasd el a naplószerű bejegyzésem.

SMINK ALAPOZÓ ÉS KORREKTOR

Ezek az alapvető kozmetikumok, amelyek minden nőnek szükségesek. Természetesen legfontosabb a megfelelő árnyalat és formula kiválasztása. Ennek ellenőrzéséhez alkalmazz kis mennyiségű terméket az álladon. Ha felszívódik, és nem hagy foltokat, keresd meg a tökéletes terméket. Nemrég még semmit nem tudtam a színes kozmetikumokról. Nem tudtam, hogy a bőr hidratálása és ápolása mellett a smink alapozók és korrektorok harcolnak a baktériumok ellen. Ezért csak olcsó kozmetikumokat vásároltam, hisz egy tini zsebpénze nem olyan magas. Persze, az alkalmazásról sem tudtam sokat. Mint sok más ilyen életkorú lány valamennyi alapozó réteget vittem fel anélkül, hogy jól elkentem volna a füleknél, hajnál és az államon. Szerencsére nemsokára rájöttem, hogy nem kell maszk hatással járkálnom az utcán. Ugyanígy jártam a korrektorral. Nem tudtam, hogyan egyeztessem az alapozóval. Hatás? Az egész sminkemet sötét vagy világos foltok rontották el. Mindenek után, örülök, hogy tudtam hová kell felvinni. Az elszíneződéseket, pattanásokat és a szemek alatti sötét karikákat elrejtettem

SZEMPILLASPIRÁL

A tinik szokása, hogy sűrű réteget visznek fel a szempillákra. Eredmény? Csomós szempillák, amelyek inkább pókháló hatást keltenek, mint természetességet. Nos, hogyan használjuk jól a szempillaspirált? Egy törlőkendővel töröljük meg a felesleg anyagot. Ezután helyezzük az applikátort a pillák gyökereihez és húzzuk felfelé zig-zag mozdulatokkal. A széles elrendezésű sörtéjű ecsettel könnyebb elválasztani a pillákat. Olyan szempillaspirált kell választani, aminek a minősége a legalkalmasabb, mint pl. hosszabbítás, göndörítés vagy sűrítés jellemzői.

SZEMHÉJFESTÉK

Tinédzserként természetes, pasztell és finom árnyalatokat választottam. Persze, szemceruzám is volt, de azt kevésbé használtam. Nem emlékszem, hogy vásároltam-e kék, világos rózsaszín vagy csillogó kozmetikumokat. Az első szemhéjfestékek egyetlen hátránya a minősége volt. A szemhéjat szépítő kozmetikumokat a helyi boltban vásároltam, ami sok mást is értékesít. Csak néhány órán keresztül néztek ki jól, aztán pedig elkezdtek lefolyni és elrontották a sminkem.

AJAK KOZMETIKUM

Amikor visszaemlékszem az ajakápolásra, be kell ismernem, hogy nem foglalkoztam az ajkak ápolásával. Vagyis, nem hidratáltam és peelinget sem vittem fel. Helyette, harmonikus szájfényeket használtam. Azonban nem szerettem a ragadós formuláját és azt, hogy nagyon kiszárította a szám és szuper fényes volt. Néhány évvel ezelőtt nem volt ilyen széles választékú kozmetikum, mint ma (matt ajakbalzsamok, rúzsok folyékony formában, és az egyszarvú motívum által inspirált ajakbalzsamok).

Milyen volt a te sminked tiniként?

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük