TOP5 C-vitaminos Arcszérum, amelyet érdemes megvenni

Tudom, hogy Közületek, Kedves Olvasóim sokan tisztában vannak a bőrápolókban fellelhető tápanyagok fontosságával. Az A-vitamin (retinol), B3-vitamin (niacinamid) illetve a K-vitamin (phytonadione) is kulcsszerepet játszik a bőr egészségének és tisztaságának megőrzésében. De mi a helyzet a C-vitaminnal? Ugyanolyan fontos lenne az is? 

Woman beauty portrait skin care concept on blue background. Studio shot.

Biztos vagyok abban, hogy hallottál már egy s mást a C-vitaminról. Ha megkérdeznélek, mi jut ezzel kapcsolatban először eszedbe, nagyon valószínű, hogy az immunrendszer és a fogak erősítését emlegetnéd. Talán néhányatok azzal is tisztában van, hogy ez a tápanyag a sebgyógyulásban is aktív szerepet vállal. A kérdés az, kecsegtet-e további előnyökkel is számunkra a használata? Ami azt illeti, igen. Ha csak a bőrre összpontosítunk, akkor szembesülhetünk azzal, hogy a C-vitamin egy nagyon hatékony természetes eredetű kozmetikai hatóanyag. 

Mielőtt belevágnánk a C-vitamin jótékony hatásainak a felsorolásába, fontos megértenünk, hogy egyes tápanyagban gazdag bőrápolási termékek (arcszérumok) miért hasznosabbak másoknál (arckrémek). Leegyszerűsítve, az arcszérumok koncentrációja tömény, így képes a bőr belsejébe bejutva orvosolni a problémát. Az arckrémeknek nincs meg ez a tulajdonsága, éppen ezért kevésbé hatékonyak, ám jelentőségük nem elhanyagolható a bőrápolás szempontjából. Így, ha a legtöbbet hoznád ki a C-vitaminból, akkor tanácsos egy arcszérum után nézni. 

C-vitamin és a használata a bőrápolásban 

Most koncentráljunk arra, hogy miért érdemes C-vitaminnal kezelni a bőrödet. Nem fogom felsorolni az összes jó tulajdonságát, csak a legfontosabbakat emelném ki. 

  • A C-vitamin elősegíti a kollagén szintézist, ami által a bőr simább és fiatalabbnak kinéző lesz.  
  • A C-vitamin halványítja a pigmentfoltokat, így lesz a bőr egyenletes tónusú és ragyogó. 
  • A C-vitamin védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben, vagyis késlelteti az öregedést
  • A C-vitamin elbánik a fakó, petyhüdt és fáradt arcbőrrel. 
  • A C-vitamin minimalizálja az UV-fény bőrre gyakorolt káros hatásait.  

A jó világosító arcszérum tulajdonságai. A C-vitamin különböző formái 

Bár egy alapvető kérdésről van szó, szerencsére egyáltalán nem bonyolult átlátni a helyzetet. Általánosságban elmondható, hogy ha élvezni szeretnéd a C-vitamin előnyeit, akkor egy olyan terméket kell találnod, amely stabilizált formában tartalmazza azt. Ez azt jelenti, hogy nem indul bomlásnak még azelőtt, hogy lehetősége lenne felszívódni a bőrben. Ami a C-vitamin régebbi formáinál nagyon gyakran megesett.  

Mennyire én tudom, csak egy stabil formátumú C-vitamin létezik, ezt pedig az alábbi elnevezéssel találod meg: 3-0-etil-aszkorbinsav. Ez azt jelenti, hogy a világosító arcszérumodnak 3-0-etil-aszkorbinsavat kell tartalmaznia ahhoz, hogy minden fent említett pozitív hatásában részesülhess. 

TOP 5 C-Vitaminos Arcszérum, amelyet érdemes megvenni. 

Az alábbiakban azon világosító szérumok rövid felsorolása olvasható, amelyeket én teljes szívemből ajánlok. Engedd meg, hogy röviden bemutassam őket. 

1 Nanoil Vitamin C Face Serum

Ez egy stabil C-vitaminnal ellátott világosító arcszérum. Ez azt jelenti, hogy várhatsz tőle csodát, mert be is fog következni. A bőr mélyére behatolva teszi azt szebbé és fiatalosabbá. A Nanoil Vit. C Face Serumja a bőséges 3-0-Etil-aszkorbinsav adagon túl, egy másik egyedi alapanyagot is tartalmaz, ami a punarnava. Ha még nem hallottál volna róla korábban, akkor hadd mutassam be neked: ez egy ázsiai növény gyökerének kivonata. Kutatások igazolják, hogy segíti a sejtek cserélődését és a bőr egyenletessé tételét. Általánosságban elmondható, hogy a szérum csökkenti az elszíneződéseket, felveszi a harcot a szabadgyökökkel szemben, és a bőr tartását is visszaadja. A szérum tejes formulája gyorsan felszívódik a bőrbe, így nyugodtan sminkelhetsz rá, feltéve persze, hogy reggel használnád. Ha őszinte akarok lenni, nagyon meglepett mennyire olcsó. Ráadásul 50 ml-t kapsz, ami egyáltalán nem gyakori. Szép munka, Nanoil! 

Tudj meg többet: www.nanoil.hu

2 Drunk Elephant C-firma Day Serum

Gazdag formula és gyors hatás, két tulajdonság, amely a Drunk Elephant szérumjára jellemző. Tisztában vagyok azzal, hogy egy vagyonba kerül, de véleményem szerint, ez egy nagyszerű világosító szérum. Én nem ismerek másik olyan szérumot, amely gyümölcs enzimeket használna az elhalt hámsejtek eltávolítására, valamint a bőr megfiatalítására és megtisztítására. A Drunk Elephant C-firma Day Serumja a száraz bőr ellen is tesz azáltal, hogy visszatölti belé a nedvességet. A bőr regenerálása érdekében van benne fermentált sütőtök és gránátalma-kivonat is. Az olyan további értékes összetevők, mint az L-aszkorbinsav, a ferulasav és az E-vitamin hozzájárulnak az egészséges és tökéletesnek tetsző arcbőrhöz. Komolyan mondom, hogy gyakrabban venném meg a Drunk Elephant C-firma Day Serumját, ha nem lenne is borzalmasan drága. 

3 Sesderma C-VIT Liposomal Serum

A fő ok, amiért a Sesderma C-VIT Liposomal Serumja is bekerült a felsorolásba, az a már korábban is említett 3-0-etil-aszkorbin-sav, amiről már megtanultuk, hogy az egyik legjobb eredményre képes a bőrhibák eltávolítása kapcsán. Alapvetően a működési mechanizmusa hasonló a többi C-vitaminos szérumhoz, annyi különbséggel, hogy többe kerül. Azt is fontos megjegyeznem, hogy a bőr számára nehezebb, vagyis több időre van szüksége a felszívódáshoz és ragacsos érzetet hagy maga után – vagy legalábbis nálam ez a helyzet. Ám, ha neked ez nem jelent gondot, akkor elégedett leszel a Sesderma C-VIT Liposomal Serumjával. Enyhíti a fakóságot és a petyhüdtséget. Akárcsak a többi világosító szérum, ez is elősegíti az egyenletes arcbőrt és a fiatalos megjelenést.

4 Purito Pure Vitamin C Serum

Ez pedig egy valamivel olcsóbb világosító szérum, amely hatását tekintve semmivel sem rosszabb, mint az előzőek. Habár a rengeteg növényi kivonat miatt, szinte alig jutott hely a C-vitaminnak, én azt vallom érdemes kipróbálni. Miért gondolom ezt? Mert szerintem hihetetlen, ahogy táplál és hidratál. Csak vedd szemügyre a hialuronsavval dúsított formulát – amely természetes módon a bőrödben is fellelhető. Ami a természetes alapanyagokat illeti a Purito Pure Vitamin C Serumban van fiatalító hatású ginzeng kivonat, hidratáló lótuszvirág, illetve baktériumölő és nyugtató magnóliakivonat is. Az egyetlen negatívuma, hogy nagyon gyorsan kifogynak a készletek, és nehéz beszerezni. 

5 The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

És végezetül egy termék, amelyet senkinek nem kell bemutatni. A The Ordinary egy világszerte ismert kozmetikai márka, amely csúcsminőségű termékek széles választékát kínálja. Szerintem nem mindegyik érdemes említésre, de – HELLÓ! – ezek egyáltalán nem drágák. Nekem az Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution az egyik kedvencem. Minden bőrtípusra jó. Nem tartalmaz sem vizet, sem alkoholt, sem olajat, sem szilikont, sem pedig semmilyen allergént, ami egyszerűen lenyűgöző teljesítmény. Mindennek a tetejébe a The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution 100%-ban vegán is. Sajnálatos módon stabilizált C-vitamint nem tartalmaz, de még így is képes egyenletes tónusúvá és  világosabbá tenni a bőrt. A termék leghihetetlenebb tulajdonsága pedig az a tény, hogy mindösszesen 2 összetevőből áll: propándiolból és etil-aszkorbinsavból.

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.