Téli hajolajos kezelés: Miért fontos? Milyen előnyei vannak?

Kicsit hideg van odakint, nem igaz? Ugye, akik a napsütéses időt jobban szeretik a hidegnél, ma sem mennek ki otthonról? Talán csak egy bögre forró kakaót fogtok készíteni 🙂 Pontosan ezt teszem én is mivel így kellemesebb hangulatot teremtek a blogbejegyzés írásához:) Tudjátok mit? Rájöttem, hogy még egy szót sem írtam a téli hajápolásról! Pedig ez a téma nagyon fontos, hiszen a jó hajápolási szokások kialakításával és a hajhagymák ápolásával  lenyűgöző hajat varázsolhatsz, még ez az úgynevezett szezonális hajhullás sem fog problémát jelenteni számodra. És NEM létezik SEMMI, ami gyorsabban és hatékonyabban erősítené a hajadat és javítaná a kinézetét, mint az olajos kezelés.

Téli hajolajos kezelés: Megéri?

Természetesen igen! A hajat évszaktól függetlenül érdemes olajokkal kezelni. Tulajdonképpen a nap és az éjszaka bármely szakában megteheted, annyiszor, ahányszor csak szeretnéd. Általában a hajolajos kezelést hetente egyszer ajánlott elvégezni, de ha úgy találod, hogy a hajszálaid kiszáradtak, sérültek és nem rugalmasak, akkor akár minden nap alkalmazhatsz természetes olajokat.

A hajolajos kezelés előnyei:

  • Védi a hajat a fagyos időjárás, az erős szél és a száraz levegő ellen.
  • Védi a hajat a szmog és a városi szennyeződések ellen.
  • Kisimítja a hajszálakat.
  • Gondoskodik a hajvégekről.
  • Regenerálja és rögzíti a haj belső szerkezetét.
  • Javítja a haj megjelenését és fényessé teszi a hajat.
  • Tisztítja a fejbőrt.
  • Javítja a bőr mikrokeringését és erősíti a tüszőket.
  • Javítja a haj növekedését.
  • Jó a haj elvékonyodása ellen.

Téli hajolajos kezelés: Hogyan kell helyesen csinálni?

Igazából nem tennék különbséget a télen, tavasszal vagy nyáron végzett hajolajos kezelés között. Ez a hajerősítő pakolás évszaktól függetlenül pontosan ugyanolyan hatást kelt. Olyan olajat (vagy olajkeveréket) használok, amely megfelel a hajam porozitásának és a hajam aktuális állapotának (minél rosszabb állapotban van a haj, annál intenzívebbnek kell lennie a kezelésnek). Ezután eloszlatom a szálakon és a fejbőrön – finoman masszírozom a fejbőrömet, hogy serkentsem a bőr vérkeringését, ami jótékonyan hat a tüszőkre (több olajat kapnak). Ezután egy törölközővel betekerem a fejemet és hagyom, hogy az olaj legalább 30 percig álljon. Végül a szokásos módon megmosom a hajam.

Ha téli hajápolási szokásokról van szó, igyekszem a hajvégeket is védeni. Ezek a hajszálak legérzékenyebb részei, ami nem meglepő, ha belegondolunk, hogy ezek egyben a haj legöregebb részei is. A hajvégek gyorsabban károsodnak, mert sokáig voltak a fejünkön és folyamatosan ki vannak téve külső hatásoknak. Ezért a töredezett hajvégek, a sérülések és a kiszáradás megelőzése érdekében egy-két csepp természetes olajat oszlatok el a tenyerem között, majd bedörzsölöm vele a hajvégeket.

Nos, ez a szokás nem csak a töredezéstől védi meg a hajat, hanem a statikus feltöltődést is megakadályozza, ami – gondolom – télen szinte mindenkit érinti. Más szóval, a természetes olajok ellenállóvá teszik a hajadat a negatív elektromos töltéssel szemben.

Egy újabb tanács, ami segít a statikus feltöltődés ellen, az a haj fából készült fésűvel való fésülése. Ezzel az eszközzel a fejbőrt is masszírozhatod.

Alkalmazol természetes olajokat a hajadra a téli időszakban?

Milyen gyakran használsz természetes olajokat?

Milyen gyakran végezel hajolajos pakolást?

Oszd meg velünk véleményedet! 🙂

Üdv mindenkinek!

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.