Hogyan keverjük el a szemhéjfestéket? Ezeket a hibákat kerüljük el!

Sziasztok, Lányok!

A mai cikkben a szemhéjfesték keverésének művészetéről olvashatsz. Mint tudjátok, a szem sminkelése nagyon fontos minden nő számára. Ennek köszönhetően egy szempillantás alatt megváltoztathatod a megjelenésed a napi sminkről éjszakai sminkre, optikailag megnagyobbíthatod a szemed vagy kicsinyítheted. Kezdjük!

Nem használsz primert!

Ahhoz, hogy a szemhéjfesték hosszantartó legyen, először néhány alapterméket kell alkalmazni. Választhatsz a szokásos szemhéjfesték-tartók közül, illetve keresheted a korrektort vagy smink alapozót. A másik fontos szempont, hogy a púder a bőrre kerüljön. Mit nyerünk az ilyen termékek használatával? Egyszerűen segítenek, hogy a szemhéjfestékek és szemceruza tökéletesen fennmaradjon a szemhéjon. Emellett simítják a bőrfelületet, kiegyenlíti a bőr tónusát és elfedik a tökéletlenségeket (kis vénák, foltok és szeplők). Hogyan használjunk alapkozmetikumot? Egyszerűen vigyünk fel egy vékony réteget a szemhéjra és ütögessük be a kozmetikumot. Egy perccel később folytasd a sminkelést.

Túl sok terméket használsz

A több szemhéjfesték nem jelenti azt, hogy könnyebb az elkenés vagy, hogy a smink könnyebb. Az igazság az, hogy ha túl sok kozmetikumot használsz, a szem körül megjelenik a folt, mint a szemhéjfesték maradványa. Tehát mit tegyünk? Vigyél kis mennyiségű szemhéjfestéket az ecsetre, majd gyengéd mozdulatokkal kend el a szemhéjon. Érdemesebb sok finom ecsetvonást húzni, mint néhány erősebbet. Azaz gyengéd mozdulatokat kell tenni, hogy a festék egyenletesen eloszlódjon. Emellett, ha erőteljesen használod az ecsetet, ez fájdalmat okozhat, irritálja a szemet és a szemhéjat.

Nem megfelelő ecseteket használsz

A rosszul választott ecset még egy olyan hiba, amit sok lány elkövet. A legjobb szemhéjfesték keverésére alkalmas eszközök jó minőségű anyagból készülnek. Végül is azt akarjuk, hogy hosszú ideig szolgáljanak, és ami még fontosabb, ne irritálja a szemünk körüli kényes bőrt. Az alapvető szem smink ecsetkészletnek tartalmaznia kell:

  • egy bolyhos, de kissé lapos ecset, amely alakja minden szemhéj alakjához igazodik;
  • egy kerek és bolyhos gyűrűs ecset, amely segít a szem sminkelésében;
  • egy vékony és széles ecset, amely tökéletes a finom szemhéjfesték keverésére;
  • egy kerek ecset az alsó szemhéjra;
  • sűrű és nagy ecset, amely segít a színek sima színátmenetének kialakításában a szemhéjakon.

Rosszul kevered a szemhéjfestékeket

Ne feledd: a tökéletes szemsmink érdekében a szemed belső sarkán használj világos szemhéjfestéket. A középre vigyél fel sötétebb árnyalatot, majd a legsötétebbet a szem külső sarkában. A szemed belső sarkából kifelé kezd keverni és keverd össze az ellenkező irányba mutató színeket. Ismét az erősebb mozdulatok helyett használj gyengédebb mozdulatokat.

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük