Hogyan ápoljuk hajunkat 5 egyszerű lépésben?

A haj a nők gyenge pontja. Ha valami rossz történik a frizuránkkal, sokat szenvedünk tőle. Végül is, a haj a szépség szinonimája. Egy csodálatos és egészséges frizura a nők büszkesége. A brutális igazság az, hogy … a férfiak is felfigyelnek a hosszú és jól ápolt hajra. A vállra eső szép, fényes szálak azt üzenik a világnak, hogy szereted magadat és törődsz magaddal. Ahhoz, hogy egészséges és lenyűgöző legyen a hajad, tudnod kell, hogyan kell gondoskodni róla. Ezt a rövid útmutatót követve te is elérheted a hőn áhított célt, a csodálatos hajkoronát.

1. Annak ellenére, hogy a haj nagyon ellenálló, igényli a kényeztetést. Sajnos kevesen figyelnek a samponok és más ápolószerek összetevőire. Egy erős sampon, amely tele van vegyszerekkel, mint az SLS, irritálhatja a fejbőrt. A következmények szörnyűek: gyenge hajhagymák, korpásodás, túlzott faggyúszekréció vagy dehidratált fejbőr. Még az egészséges haj sem fog megfelelő ütemben nőni ilyen kedvezőtlen körülmények között. Válaszd az enyhe vagy a természetes samponokat, amelyeknek rövid összetevő listája van.

2. A sampon nem elég a hajápolásban. Ez ugyanis csak egy alapot ad a következő lépéshez, amely rendkívül fontos, ez pedig a táplálás . Hajmosás után elengedhetetlen, hogy legalább néhány percig alkalmazzunk kondicionálót. Fogadok, hogy kevesen tudják, hogy jobb, ha a maszkot vagy kondicionálót a hajnövekedéssel ellentétes irányba alkalmazzuk. Ily módon könnyebb a termék számára, hogy a nyitott kutikula réteg alá kerüljön.

3. Az olajozás a legjobb, amit a hajjal lehet tenni. Ez egy olyan szépségápolási módszer , amely hasonlít a maszkkal való ápoláshoz, de mesterséges anyagok helyett csak természetes olajokat tartalmaz. Hogy őszinte legyek, minden maszkot überel. A megfelelő hajolajas kezelés magában foglalja az olaj felvitelét a hajra és a fejbőrre is. Miért is? Az olajmolekulák és a tápanyagok a hajhagymák belsejébe kerülhetnek, és a hajat belülről táplálják. A hajolaj kényelmes, hiszen bármikor alkalmazható, olyan gyakran, ahogy szeretnénk. Én hetente kétszer használom a hajamra és a fejbőrre, egy vagy két órát hagyom fent. Amikor kevés időm van, száraz hajra alkalmazom, és 15 perc után öblítem ki.

4. A haj igényli a rendszeres vágást. Az olajozás így kifejezetten csodás hatást ér el, mivel a hajszárítás és a napfény hatásának köszönhetően előbb-utóbb megkezdődik a hajvégek töredezése. A hajvágás könnyűséget és vitalitást biztosít. A haj visszafizeti a gondoskodást azzal, hogy egészséges és nagyszerű megjelenésű lesz.

5. Kiegyensúlyozott hajápolás. Megfelelő mennyiségű fehérje, emolliens és nedvesítőszer. A keratinnal dúsított kondicionálók nagyszerűek, de ha túl gyakran alkalmazzák őket, a haj elkezdhet törni és száradni (ún. túlfehérjézett haj). Ez az, amiért egyensúlyba kell hoznia a fehérje bevitelt az olajozással. Az egyensúlyról beszélve … ne feledjük, hogy a hajnak korlátozott türelme van. A hajszárítás, hajegyenesítés, színezés, formázó habok, spray-k és egyéb erős termékek – a hajápolás fekete listáján vannak.

Remélem, hogy az öt szabály követése után javulni fog a te hajad állapota is, egészséges és ragyogó lesz. Legyen szép napod! 🙂

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük