Kurkuma – Egészséged és szépséged gyógyítója. DIY Kurkumás Arcmaszk

Szia Kedves,

Ma egy olyan ötletet osztok meg veled, amivel esténként szépítheted magad. Az ötlet egy dologhoz, inkább egy anyaghoz kapcsolódik, ami valószínûleg a te konyhádban is megtalálható. Úgy tûnik ez az anyag helyettesíthetetlen a pattanásos, heges és foltos bõr kezelésére.

Kurkuma. Egy alig észrevehetõen sárga púder, ami a világ egyes részeiben szinte szentnek minõsül. Egyidejûleg az is mondható, hogy a kurkuma, fõként fõzésben használatos. Ritkán használjuk gyógyító vagy kozmetikai célokból, bar hatása lenyûgözõ. Elõször is, a kurkuma javítja az agy mûködését, mert kiterjed a folyamatokra. Másodszor, csökkenti a szívbetegségeket, harcol a rák ellen, öregedés gátló, küzd a depresszióval, erõsíti az immunrendszert, begyógyítja a fertõzéseket és segít az emésztésben. Továbbá, a kurkuma felgyorsítja a gyógyító folyamatokat, ezért úgy tekintik, hogy a bõr legjobb barátja. Összefoglalva, a kurkuma egy keleti puha balzsam ami, ha rendszeresen használjuk, szépíti a bõrt, mint a BB krém és ugyanakkor nem engedi, hogy a bõr öregedjen.

Mindent összevetve, a kurkuma arcmaszk tökéletes minden életkorú nõnek. Nem számít, hogy tinédzser vagy érett nõ, mindenki számára elõnyös. Különösen, ha abban érdekelt, hogy jelentõsen lelassítsa a bõr öregedését.

Kurkumás arcmaszk | Recept

  • teáskanál kurkuma (bio a legjobb),
  • teáskanál méz,
  • teáskanál természetes joghurt.

Az összes összetevõt keverjük össze egy edénybe, amíg nem kapunk egy sûrûpasztát. Fontos, mert az arcmaszk így nem fog lefolyni az arcról. Hagyjuk kb. 20 percig hatni. Következõ lépésben vízzel mosd le az arcot, majd gyengéd tonikkal vagy kamilla kivonattal töröld meg.

Kurkumás arcmaszk | Mûködés & EHatás

Az arcon már az elsõ használat után egyértelmûen’látszik a különbség. Mégis az arcmaszkot fontos rendszeresen használni, legjobb 1x, 2x hetente. Kb. 1 hónappal késõbb nem fogsz hinni a szemeidnek. A bõr sokkal puhább lesz és szebb, hiszen az összes lehetõ irritáció és pattanások utáni foltok el fognak tûnni. A kurkumás arcmaszk eltüntet a vörösességet és simítja a bõrt. Ezen felül, a kurkuma kiegyenlíti az arctónust, ami különösen jó a fakó és fáradt arcon.

Avatar
Ivett

Szia, a nevem Ivett és a szépségápolás nem csak a szenvedélyem, de egyben egyfajta kikapcsolódás is számomra. Bár tudom, hogy a külső nem minden, tagadhatatlan, hogy hajlamosak vagyunk elsőre a külső alapján megítélni másokat. Külső megjelenésünk nagyon sok mindent befolyásol az életünk során. Ha szeretnél jól kinézni, mindezt úgy, hogy közben nem töltesz órákat a fürdőszobában, nézz szét a blogomon, mert sok hasznos infót találhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük